Végre itt a tavasz!

Egész télen azt vártam, hogy végre beköszöntsön a jó idő. Nem szeretem, amikor reggel felkelek, és még sötétben indulok munkába, aztán sötétben is megyek haza, mert olyan korán besötétedik. És amúgy is utálom a rossz időt, a havat, nem szeretem, hogy ennyi réteget magamra kell cibálnom, különben megfagyok.

A tél nekem amúgy sem a kedvenc évszakom, sokkal jobban szeretem a nyarat, amikor süt a nap egész nap, jó programokat lehet csinálni a szabadban, valahogy sokkal jobb kedvem van tőle már kora reggel, amikor munkába megyek.

A munkáról jut eszembe, hogy nemsokára megyek a Velencébe, végre egy jó kis kirándulás dobja fel a mostanában elég szürkére sikeredett hétköznapjaimat. Nagyon várom már, Velence mindig is rajta szerepelt a bakancslistámon, de idáig nem sikerült eljutnom, bár más helyeken voltam már Olaszországon belül.

A párommal megyünk, úgy gondoltuk végre illő lenne egy hosszabb hétvégét is beterveznünk, mert mindketten sokat dolgoztunk, ránk fér a pihenés. Úgyhogy kivettünk pár nap szabit áprilisra, és kiruccanunk Velencébe. A repülőgép remélem, hogy most nem fog késni, nem úgy, mint amikor Rómába mentünk januárban. Akkor 6 órát késett a gépünk, nem volt a legjobb, de nem tehettünk ellene semmit. Nem volt ugyan olyan borzalmas élmény, de azért még egyszer nem szeretném átélni.

Abban viszont ugyanúgy reménykedek, hogy jó időnk lesz és nem fog esni az eső, az időjárás ilyenkor mindig tönkretesz mindent és az ember kedvét is elrontja. Ráadásul én hamar beteg leszek, hamar megfázom, így egy jó kis elázás nem biztos, hogy segítené a kirándulásunkat.

Amúgy imádom Olaszországot, az ottani embereket és az életfelfogásukat. Az ételekről pedig ne is beszéljünk, hát annál nincs is jobb. Létezik egyáltalán olyan ember a Földön, aki nem szereti az olasz kaját? Amikor Rómában voltunk, olyan finom pizzát ettünk, amilyet szerintem még soha. Kíváncsi vagyok, hogy Velencében melyik specialitás fog ekkora nyomot hagyni bennünk, mint Rómában a pizza.

Vettünk új kamerát is, most úgy döntöttünk, hogy belevágunk a vlogolásba is, ha már amúgy is sok utazgatást terveztünk a jövőben. Szeretem az ilyesmit, ehhez amúgy is kell kreativitás, elég unalmas, ha csak azt veszi fel az ember, ahogy bandukol az utcán, aztán valahogy bénán összevágja a videót. Ehhez kell azért egy jó kis szépérzék, videó vágási technika, jó eszközök, és még sorolhatnám. Remélem, hogy be fog jönni nekünk ez az új hobbi, és tetszeni fog az egész utazás is.

Aztán legközelebb már gondolkozhatunk a következő úti célunkon is. Nekem rengeteg tervem van, de azért azt mindenki tudja, hogy az utazás nem valami olcsó mulatság, még ha olcsók a repjegyek, akkor is a szállás és az étkezés elég húzós dolog tud lenni. Persze ez függ attól is, hogy hova utazik az ember. Róma például nem volt olyan drága, mint amire számítottam, de azt tudom, hogy például Norvégia nagyon drága. Pedig oda is szívesen elmennék…

De most itt az idő, hogy felfedezzük Velencét!