Ha ajándék ötletre lenne szükséged babaváró bulira

Egy régi kedves ismerősöm Velencére költözött pár éve a családjával, mivel, hogy panziót nyitottak és személyzet felvétele helyett, praktikusabbnak találták, ha ők veszik a kezükbe a panzió teljes körű működtetését. Éppen ebből az okból kifolyólag elég ritkán tudunk már találkozni, legalább is, ahhoz képest, hogy előtte egy hónapban legalább egyszer összefutottunk egy kávéra, vagy vacsorára.
A múlt hétvégén viszont megoldottuk a találkozást, leutaztunk Velencére egy hétvégére, a harmadik gyerek érkezését megünnepelni. Csabáéknak eddig két kislányuk van, most viszont egy kisfiút várnak, elvileg a jövő hónapban már köszönthetik is a picit a családban.

Elég nagy dilemma volt, hogy mit is vigyünk erre a babaváró bulira, üres kézzel nyílván nem mehettünk, már csak azért sem, mert a kisfiú leendő keresztszüleiként voltunk hivatalosak.
A másik keresztszülőkkel ültünk össze nem sokkal előtte megbeszélni, hogy mivel készüljünk. Ilyenkor ugye, az ajándékok mellett illik vicces játékokkal is előrukkolni.
A játékokkal hamar meg is lettünk, mivel, hogy utánanéztünk a szokásoknak, hagyományoknak és elég sok frappáns dologra találtunk rá. Az ajándékokkal viszont más volt a helyzet. Két gyerek után egyrészt már sok mindenük megvan, ami egy újszülöttnek kell, másrészt, valami olyat szerettünk volna választani, amit más ismerősöktől kevés eséllyel kaphatnak meg, ugyanis estünk már abba a hibába, hogy ugyanazt vásároltuk, mint mások.

Az az ötletem támadt, hogy mi lenne, ha keresztszülőkként összepótolnánk, és egy ajándékkal lepnénk meg őket, akkor így beleférne egy drágább ajándék is. Babaruhát, játékokat nem igazán szeretett volna senki venni, nem láttuk annyira értelmét, ezért úgy döntöttünk mindannyian, hogy az ötletemen felbuzdulva egy babakocsit fogunk vásárolni közösen, és hogy mégis valami különleges legyen benne, egy multifunkciós babakocsit szavaztunk meg. Az ötlet amúgy onnan jött, hogy tudomásunk szerint a lányok babakocsija rózsaszín volt, és az nem biztos, hogy a legalkalmasabb lenne a kisfiúnak, ugyanakkor nem voltunk benne biztosak, hogy beruháznának a szülők egy újabb gyerekkocsiba.
Ezután már csak az volt a kérdés, hogy honnan szerzünk be egy hét alatt egy ilyen babakocsit, amelyik lehetőleg egy minőségi darab is legyen egyben.
Természetesen első lépésként rákerestünk az interneten és olvasgattunk az ilyen babakocsikról, hogy tisztában legyünk azzal, hogy pontosan mit is ajándékozunk.
Keresés közben rábukkantunk egy magyar weboldalra, ahol többek között ezt a terméket is meg lehetett vásárolni nem is olyan messze tőlünk. A babakocsik.hu oldalon szintén tudtunk tájékozódni arról, hogy mit is takar egy ilyen 2 az 1-ben multifunkciós babakocsi.
Tulajdonképpen a praktikussága abban rejlik, hogy több évig is használhatóak, legyen szó újszülöttről, vagy már 3-4 éves kisgyerekről. A kerethez rögzíthető később egy sport ülőrész az utazással megegyező irányban vagy épp menetiránnyal szemben. Ezen kívül, ami még elég imponáló volt számunkra, hogy a szett napellenzőt, pelenkázó táskát és egy légáteresztő szövet kupolát is tartalmazott. A tolókarra és a kerekekre vonatkozó tulajdonságok is a lehető legmodernebbek voltak, úgyhogy nem is keresgéltünk tovább, összességében ez a leírás és a modellek is meggyőztek arról, hogy választhatunk innen egyet, ami biztosan beválik és különleges lesz.
Elmentünk együtt a boltba és választottunk egy szép szürke darabot, ami tökéletesnek tűnt egy kisfiú számára.

A meglepetés a vártnál is jobbra sikerült, látszott mindkettőjük arcán, hogy erre egyáltalán nem számítottak és nagyon örültek neki. A szokásos „nem kellett volna ezzel foglalkozzatok” válasz ellenére azért egyértelmű volt, hogy mekkora segítség volt, hogy mégis foglalkoztunk ezzel és nem cuki babaruhákkal érkeztünk. A gyerekek is serényen „segítettek” az apjuknak a babakocsi összerakásában, amely be is került később a gyerekszobába a kiságy mellé készenléti állapotban.
Az este összességében nagyon jól sikerült, a játékok is elég poénosra sikerültek és haza indulás előtt nem győztek hálálkodni a szuper babakocsiért. Nem tagadom, eléggé elégedettek voltunk magunkkal és a választásokkal, nagyon jól esett látni, hogy tényleg segíthettünk nekik, mivel mi is sokszor számíthattunk a segítségükre az évek során.