Olaszországba nem, de Thaiföldre lehet, hogy megyek

Nagy álmom, hogy egyszer elmehessek Velencébe. Gyerekkoromban láttam egy felvételt Olaszországról, amiben Velencét is bemutatták. A város az Adriai-tenger északi részén lévő mocsaras Velencei-lagúnában, 118 kisebb-nagyobb szigeten fekszik, két jelentős folyó, a  és a Piave torkolata között. A különleges város pillanatok alatt lenyűgözött, hiszen elhelyezkedése szempontjából teljesen más, mint amit eddig valaha láttam. Annak ellenére, hogy odáig vagyok Velencéért, még sosem tudtam élőben megtekinteni, illetve bejárni. Az utazgatás nagyon sok pénzbe kerül, nekem viszont nem olyan az anyagi hátterem, hogy ezt megengedhessem magamnak. Muszáj spórolnom, hogy legyen egyszer egy saját otthonom, ahol nyugodtan élhetek, ahol nem kell függenem semmilyen tulajdonostól.

Tegnap este találkoztam az egyik barátnőmmel, Melindával, aki nemrég jött haza Norvégiából. Ámuldozva hallgattam a történeteit, hiszen nekem még sosem volt olyan kalandokban részem, mint amiket ő átélt. Az élménybeszámolója végén megkérdezte tőlem, hogy én nem szeretnék-e valamerre elutazni. Ekkor meséltem neki először arról, hogy én is mennyire vágynék a világjárásra, csak sajnos nincs, amiből ezt megtegyem. Melinda nem kezdett el sajnálkozni, hanem egyből konkrét ötlettel állt elő.

Melinda az Akcióleső oldalán mindig figyelemmel kíséri a boltok akciós ajánlatait. Innen hallott először a Spar nyereményjátékáról, amiben számos csodálatos utazást lehet nyerni. Azt ajánlotta nekem, hogy én is nézzek fel az Akcióleső weboldalára, ahol a Spar Újságok online lapozható formában is megtalálhatók. Ezek között rábukkanhatok, a szerencsére még aktuális nyereményjátékra.

Az Akciólesőről még sosem hallottam, pedig én aztán tényleg olyan vagyok, aki kutat az akciós termékek után. Fontosnak tartom a megfontolt, észszerű vásárlást, hiszen ezáltal rendkívül sokat lehet spórolni. A weboldalon nem csak a Spar Újságok vannak fent, hanem nagyon sok egyéb bolt akciós kínálata is, a következő kategóriákban: hipermarketek, elektronika, otthon és kert, ruházat, cipők és sport, drogéria és kozmetikumok, valamint egyéb más üzletek. Az utóbbi kategóriában például gyógyszertárak is vannak.

Az Akcióleső oldalán mind a régi, mind az új akciós Spar újságok megtalálhatók online lapozható formában. Szerencsére az aktuális számok jól el vannak különítve az archivált lapoktól, így teljesen átlátható a felület, nem kell sokáig keresgélni. Az érvényes lapok mellett már a következő napok ajánlatait is meg lehet tekinteni, tehát akár előre fel lehet készülni a hétvégi nagybevásárlásra.

Ezen a hétvégén szuperakció van a Sparban. Az összes Whiskas termék huszonöt százalékkal olcsóbb. Nincs cicám, azonban a szüleimnek van. Garfieldnak hívják, és nagyon közel áll hozzám, igazi jó barátok vagyunk. Karácsonyra veszek a cicának egy kis Whiskas finomságot, biztos nagyon fog örülni neki. A macskatáp mellett az összes Negro cukorka is olcsóbb, méghozzá huszonöt százalékkal. A téli időszakban sok olyan cukorkát fogyasztok, ami jót tesz a torkomnak. A Negrot eddig nem próbáltam, viszont most biztos fogok belőle venni. Az ízeknél maradva az összes Maggi leves harminc százalékkal olcsóbb most. Egy fincsi tyúkhúsleves szintén jól fog jönni a megfázásos időszakban, tehát ebből is kell, hogy vegyek. Emellett még az összes Domestos wc-blokk van leárazva negyven százalékkal. Az élelmiszerek közül a lilahagyma, a Medve kördobozos sajt, valamint a burgonyás leveles pogácsa az, ami olcsóbb. Valószínűleg ezekből is fogok majd vásárolni.

Ahogy látjátok, az akciós termékek engem hamar magukkal tudnak rántani, én vagyok az az ember, akire tudnak hatni a feketepéntekek és a különböző leárazások. Tehát az Akcióleső számomra egy hasznos oldal tud lenni.

Egy kicsit elidőztem a hétvégi szuperakciós résznél, de végül a heti reklámújságban sikerült megtalálnom azt a nyereményjátékot, amiről Melinda mesélt. A játéknak a szabályzata abból áll, hogy amennyiben 5000 Ft felett vásárolok a SPAR-csoport üzleteiben választhatok 19 óriási, egyenként 1 millió Ft értékű nyeremény közül. A nyereményjáték lejárta után, december 3-án pedig kisorsolják a szerencsés nyerteseket. Nem időztem sokáig, gyorsan regisztráltam is a www.nyeremenyjatek.spar.hu weboldalon.

Még a hétvégén biztos, hogy beugrom a Sparba, hogy a szuperakciót kihasználjam, valamint, hogy a blokk adatait feltöltsem az internetes oldalra.  A választható nyeremények közül először a kétfős thaiföldi nyaralást fogom bejelölni, ezt szeretném a leginkább megnyerni. Sajnos olaszországi út nincs a 19 nyeremény között, viszont így sincs okom a panaszra, hiszen Anglia, Németország, Franciaország, Ausztria, az Egyesült Arab Emírségek és az Amerikai Egyesült Államok közül választottam ki úticélként Thaiföldet. A határidő lejárta előtt szerintem még fogok 5000 Ft fölött vásárolni, így még mindenképp feltöltök néhány blokkadatot. Legközelebb a kétfős dubai, vagy a kétfős New York-i utazást fogom megjelölni, mivel a többi út mind négyszemélyes családi utazás. Az utazásokon kívül egyéb tárgynyeremények is vannak, mint például a Vespa Sprint 50 4T robogó, a H&M ajándékkártya, a mömax ajándékutalvány, vagy a Decathlon ajándékkártya. Ezek is jól jönnének, viszont én többe értékelem az élményeket, így mindenképp azok közül választok majd.

Nagyon bízom ebben a nyereményjátékban, remélem, hogy sikerül nyernem. Ha elmennék Thaiföldre, már egyáltalán nem szomorkodnék amiatt, hogy nem sikerült eljutnom Velencébe.