Olaszországból mindig ihletetten érkezünk haza

Mindig érezzük hetekig, hazaérkezvén, hogy mennyire hiányzik. Nekünk Olaszország és Velence a szívünk csücske és ezért mindig az elfoglaltságaink között van mindaz, hogy reprodukáljuk, amit már másnap elveszettnek érzünk csak azzal, hogy eljöttünk a helyszínről. Hogy egy kicsit pótoljuk az otthonunkban is Olaszországot…

Szerencsére erre sok módunk van. Legutóbb a hunniakristaly.hu volt az, ami ebben a leginkább segített. Amikor a munkámból adódóan azt írtam a keresőbe, hogy rozsdamentes edény 50l, akkor jutottam el erre a weboldalra. Ez egy éttermi, menzai nagyellátó, ami ráadásul a mi otthonunkba is szolgáltat edényeket és ilyesmiket. A “home line” szekcióban olyan menüpontok vannak, mint Élelmiszerek előkészítése és feldolgozása, Élelmiszerek tárolása és csomagolása, Étkezés, Főzés, Sütés, Háztartási kisgépek és egyebek. A Hunniának sok “rajongója” van, a “rozsdamentes edény 50l” pedig olyan terméktípus, amire bárkinek szüksége lehet, nem csak hivatásos étkeztetőknek és óriási konyháknak. Írják is, hogy figyelmességből gondoltak egy ilyen szekció létrehozására is, ahol ugyanakkor ugyanazzal a gondossággal válogatják ki a nekünk kínált dolgokat, és valami olyasmit hoznak el a mi kis, otthoni világunkba, mintha professzionális étkezde lennénk. Amilyenbe Velencében is többször betértünk.

Így lehet például nem csak aprólékoskodni és amatőr kézzel valami “olaszost” elhozni a konyhánkba, ami csak távolról emlékeztet, hanem komoly kísérletet tenni arra is, hogy otthon valóban megidézzünk és létrehozzunk valami olyat, amit az étteremben tapasztaltunk. Hogy otthon is belépjünk egy kicsit a professzionalizmus világába.

Mert ők természetesen a profik világából indulva bontanak ki mindent. Hisz a Hunnia küldetése éttermeket segíteni, és profi konyhákat felszerelni igyekeznek elsősorban. Továbbá, ha valahol vendéglátás zajlik, akkor a vendéglátó térben is létrehozni, felépíteni a professzionalizmus infrastruktúráját. Abban a térben, ahol a vendégek helyet foglalnak és várnak az ételre, de nem ott készül maga az étel – ennek a világnak is vannak szabályai, amiket segítenek betartani. Erre kitalált és rendszeresített eszközökkel, meg hasonló dolgokkal. Sőt, van még náluk olyan szekció is, mint “ételkiszállítás”.

Ez utóbbi menüpont alatt találhatunk thermoládákat – mert kiszállítani nem csak apró tételeket szokás, éttermekből, ezt ne felejtsük el -, ételszállító dobozokat, és badellákat. Utóbbi esetén pláne indokolt az előbbi megjegyzésem. Vannak továbbá tárolódobozaik, uzsonnás dobozaik, sokszor írtam már le a “profi”, vagy a “professzionális” jelzőt, de itt tényleg erről van szó: náluk egy helyről beszerezhető minden, a szalvétától a rozsdamentes edény 50l-es kiszerelésűtől, egészen az ételkiszállító dobozokig. Minden, ami kell tehát a gasztronómia magas szintre emeléséhez, a vendégellátáshoz, de akár a mi, saját konyhánkhoz is otthon. Főleg, ha komolyan vesszük a dolgot!

A legapróbb összetevőktől, mint egy asztali gyertya éttermekbe, a legnagyobb üzemi-konyhai kondérokig, és akár a vendéglátó térbe való betereléshez szükséges dolgokig a Hunniánál minden megtalálható. Ha egy étterem bejáratához kihelyezett menüt szeretnénk, amit olvasgathat az oda potenciális betérő vendég, ők ilyenben is segítenek. Csekkoljátok le őket, főleg ha a munkátokhoz kell ilyesmi!