Bakancslista oxigénnel

A barátommal mindketten szeretünk új dolgokat kipróbálni, szóval összeírtunk egy bakancslistát, mi az, amit együtt szeretnénk kipróbálni. Úgy találtuk ki, hogy egyik olyan legyen, amit már valamilyen szinten ismerhetünk is akár, pl. ilyen az utazás, csak ismeretlen, vagy eddig be nem járt helyre- vagy pedig együtt be nem járt helyre. A másik viszont olyan legyen, ami tényleg új dolog, mert szeretnénk igazi élményt kipróbálni. Ezeket pedig felváltva kezdtük el a felsorolást. Az első az volt, hogy utazzunk el együtt Velencébe, ahol én már jártam ugyan kicsiként, de nem is emlékszem rá.

Együtt meg azért más, már felnőttként. Úgyhogy neki is vágtunk az útnak, persze előtte jól felkészültünk rá, minden szükséges és szükségtelen dolgot bepakoltunk a bőröndünkbe, nálam még esernyő is volt, ő meg –a mérnök- eltette a vonalzóit és rajzceruzáit néhány papírral, hogy hátha szükség lesz rá. Ami persze egy kicsit nevetségesen hangzik, de hát ő ilyen, mindig több cuccot hoz, mint én, a sztereotípia szerint pedig fordítva kéne lennie. Az utazás nagyon jó volt, összesen egy hetet maradtunk, hihetetlen finom olasz kávékat ittunk, bejártuk a várost, és még a közeli tengerpartot is megnéztük, térdig belementünk a vízbe, annyira azért nem volt meleg, hogy úszkáljunk.

Magával ragadó az egész város, mennyi élet, mennyi izgalom van benne! Igyekeztünk mindent felfedezni benne, és úgy éreztük, amit bele lehetett sűríteni egy hétbe, azt mi meg is tettük. Hazaérve kihúztuk a listáról ezt, és máris a következő pont után néztünk. Ez pedig egy olyan dolog volt, amit még egyikünk sem ismert, elmenni egy oxigénbárba. Futva olvastam valahol, de elég jól hangzott, így muszáj volt beleírnom. Szóval a barátom egyből el is kezdett kutakodni az oxigén után, de először olyan weboldalt talált meg, ahol oxigénpalack cserével foglalkoznak.

Meg persze mindenféle más gázt is újratöltenek, cserélnek, mint az argon, a nitrogén, meg a PB gáz, és egyszerűen megvenni is lehet. Ezt az információt hasznosnak tartotta, de azért tovább kutakodtunk, és akkor láttuk, hogy levegőnk részének mennyi jó hatása van a szervezetre, mozgás közben növeli a teljesítményünket, felfrissít, erősíti az immunrendszer és támogatja a keringési rendszert is. Úgy hat az emberre, mint egy hiper egészséges frissítő kávé. Sportoláskor szokták az oxigént használni, versenysportban, vagy ahol sokat kell futni, jól tud jönni meccs közben egy pár percnyi oxigén belégzés, ezen kívül pedig állítólag méregtelenít is, és az anyagcserére is jó hatással van. Vélemények szerint a pollenallergiára is jótékonyan hat, ami a barátomnak kifejezetten előnyös lenne, ugyanis a poratkáktól állandóan bedugult orral alszik, és horkol, ami nem túl kellemes a mellette fekvőnek.

Úgyhogy ezen én még jobban fellelkesültem, és egy héttel később meglátogattunk egy szalont, ahol volt erre lehetőség. Az ott dolgozóknak még villogtunk is vele, hogy mi tudjuk, az oxigénpalackokat hol cserélik ki, aztán bementünk lélegezni. Tényleg olyan volt, mint a kávé! Én nagyon élveztem, mintha folyamatosan frissen tartana valami. Úgyhogy megbeszéltük azt is, testmozgásba kezdünk, és amikor csak időnk engedi, vagy legyengültebbnek érezzük magunkat, kúraszerűen megcsinálunk egy-egy oxigénterápiát. A barátom is teljesen odáig volt érte, és nem tudom, hogy a placebo tette, vagy valódi hatás volt, de én még két napig jobban éreztem magam, mintha valahogy kitisztultam volna. Igaz lehet ez a méregtelenítés dolog! Legközelebb jövő hétre tervezzük, hogy elmegyünk, és felfrissítjük magunkat, így, hogy már túl vagyunk a tizedik bakancslista ponton is. És jelentem, eddig mindet érdemes volt kipróbálni!