Utazás előtti játékvadászat

Már sokadszorra készülök Velencébe, de még mindig nem tudom megunni ezt a varázslatos várost. Körbementünk már benne nem egyszer, de még mindig tud meglepetéseket okozni. Akárhányszor találunk egy új teret, mindig meglepődünk az épületek szépségén, és a rengeteg szép kis részleten, amit sok száz évvel ezelőtt ált emberek keze hagyott. Mellesleg pedig az ételek is isteniek, nem érdekel, hogy a tél közepe van, akkor is képes vagyok sorba állni az olasz fagyiért. A párom ilyenkor csak nevet rajtam, de nekem a gasztronómiai felfedezések épp olyan fontosak, mint az építészetiek.

Sajnos csak karácsony előtt tudunk elutazni, és semmiképpen nem akartuk kihagyni a lehetőséget, hisz alig volt alkalmunk ebben az évben, hogy kikapcsolódjunk, és kipihenjük az eddigi fáradalmakat. Ettől függetlenül a karácsonyt mégse halaszthatjuk el, és nem mondhatom azt az unokaöcsémnek se, hogy várja meg a következő évet, majd akkor kap ajándékot. Ezért nincs mese, még utazás előtt meg kell venni mindenkinek az ajándékát. Mire visszajövünk, biztos ki lesznek fosztva az üzletek, és nem akarok csalódást okozni a rokonoknak sem. Megkérdeztem a bátyámékat, hogy a kisfiú minek örülne, és azt mondták, hogy vegyek neki valamilyen kreatív játékot.

Ezután sok játékboltot megnéztem, de sehol nem találtam olyan játékot, ami tetszett volna. A kirakók esetleg szóba jöhettek volna, de a bátyám nem szereti őket, mert az unokaöcsém, Balázs mindig széthagyja őket, és a szülők meg folyton rájuk lépnek. Így megpróbáltam valami ötletesebb meglepetés után nézni, és ekkor találtam rá a mágneses játékokra. Még sosem láttam ehhez hasonlókat korábban, az én gyerekkoromban még nem voltak ilyen jellegű játékok, de nagyon tetszett az ötlet, hogy ezzel lepjem meg az unokaöcsémet. Ráadásul Balázs rajong a tudományos dolgokért, lenyűgözi a gravitáció működése, vagy ahogy a mágnesek vonzzák és taszítják egymást, így egy ilyen játék tökéletes lehet neki.

Megnéztem a neten, hol árulnak esetleg olyan meglepetést, amilyenre én gondoltam, de nehezen találtam a megfelelőt. Végül rábukkantam a supermag nevű mágneses játékra, amiből több különböző típus is kapható. Számos különböző honlapot megnéztem, de itt a supermag ár verhetetlen. Még aznap meg is rendeltem a játékot, és nagyon hamar kihozták. Alaposan megnéztem a dobozt, de tökéletes állapotban volt, pedig én nagyon háklis vagyok az ilyesmivel kapcsolatban. A játék is nagyon jó minőségűnek látszott, nem bírtam ki, és én is kipróbáltam, és az azt következő két órát ezzel töltöttem. Már azon gondolkoztam, hogy magamnak is rendelek egyet, vagy pedig az öcsémnek. Ő nagyon szeret az ilyen mágneses dolgokkal játszani, biztos neki is nagyon tetszene.

Leginkább azt kedvelem ebben a típusú játékban, hogy nem csak gyerekeknek készül. Persze van a kisebbeknek tervezett változat is, ami hercegnős vagy pedig kisautós. Lehet, hogy még karácsony előtt rendelek belőle a többi unokaöcsémnek is, legalább nem folyton a gép előtt ülnek, hanem tudják fejleszteni a kreativitásukat és ügyességüket is. Szerintem a felnőtteknek való mágneses kirakók nekem is jó szórakozást jelentenének, mert néha túlságosan fáradt vagyok kimozdulni otthonról, amúgy is szeretek elmerülni apró dolgokban.