Nagyszüleim is belefognak!

Az én nagyszüleim ugyan már 70 évesek, de nem bírnak megállni. Tele vannak energiával, vág az eszük és folyamatosan újabb és újabb célokat próbálnak megjelölni. Ezúttal napelem rendszer telepítésen járt az eszük.

Ők alapvetően Budapesten élnek, de van egy Velence tavi nyaralójuk is, ahova nyaranta gyakran lemennek. Ez ilyen családi nyaraló, nincs kiadva egyáltalán idegeneknek, csak a család osztozik rajta. Szerencsére anyagilag megengedhetik maguknak mindezt, csakúgy, mint a napelem rendszert. Viszont nem szeretik bután költeni a pénzt, így támogatást fognak igényelni. A napelem pályázat feltételeiről a nagyszüleim a napelempalyazatok.hu-n tájékozódtak. Nem igazán találtak ezen kívül olyan weboldalt, ahol minden ilyen világosan le lett volna írva. Szeretik, ha valami könnyen érthető, nem pedig virágnyelven íródott. Éppen ezért tetszett nekik ennyire ez a weboldal. Számukra azért fontos a napelem rendszer, mert tudják, hogy ezzel mennyit segítenek a környezetvédelemnek, hiszen megújuló energiaforrásról beszélünk most. Én személy szerint nagyon büszke vagyok emiatt a gondolkodásmód miatt a nagyszüleimre, mert szerintem ez példás. Sokkal több embernek kéne így gondolkodnia, nem feltétlen csak a rezsi alacsonyan tartása lehetne a cél, hanem jó lenne, ha a környezetvédelem is eszükbe jutna. A napelem pályázat feltételei a nagyszüleim számára világosak voltak, így teljes határozottsággal jelentették ki, hogy szeretnék a napelem rendszert a Velence tavi nyaralójukba kiépíttetni.

A napelem pályázat feltételei

Egyébként mielőtt bárki rosszra gondolna, a nagypapám gyógyszerész, nagymamám pedig orvos volt, szóval gondolhatjátok, hogy bizony nem rossz nyugdíjból élnek, így a megtakarításaikból bőven kijön az, hogy a tetőre egyik hétvégén napelemeket rakjanak fel és egy komplett napelemes rendszert építsenek ki. Számomra nagyon motiváló ez, ahogy ők éltek, élnek, és még élni fognak, mert mindezek ellenére, nagyon szerényen is élnek. Az életüket pedig egy olyan szakmában töltötték, ami arra esküdött fel, hogy embereket mentsen. Úgy gondolom, hogy az orvosok, mentők az igazi hősök ebben a világban. Szerintem nagyon kevesen bírnák azt a stresszt, amit ők kapnak minden egyes nap. Ezért maximális tisztelet jár nekik.