Fürdőszoba csempe tervező a Velencei ihlet után

Velence egy varázslatos hely, mindenkinek látnia kéne életében egyszer. És nem csak azért, mert az itáliai reneszánsz egyik bölcsője, és hemzseg a szebbnél szebb történelmi épületektől, hanem mert akár olyan jó ötletekkel is hazatérhet onnan az oda látogató, mint én. A jó ötlet pedig a fürdőszoba felújítása volt, mediterrán stílusban, azonban a folytatáshoz már kellett a segítség. Ebben volt nagy segítségemre az a weboldal, aminek az elolvasásának hatására úgy éreztem magam, mint egy igazi fürdőszoba csempe tervező. No nem a csempéket magukat terveztem meg, hiszen annak a legyártatása egy vagyonba került volna, viszont a minta és a színek megtervezésében rengeteget segített.

A velencei szállásunkon valami hihetetlen volt minden! Tiszta és kényelmes szobák, gyönyörű beltér, és az a fürdőszoba… Abba egyszerűen beleszerettem. Olyan egyszerű, letisztult, mégis harmonikus volt, hogy az valami fantasztikus! Elég régóta tervezgettem a felújítást, azonban ez most megadta a kezdőlökést. Eldöntöttem: valami ilyet szeretnék én is! Az asszonynak is nagyon tetszett, szóval egy füst alatt az erről való tanácskozásokat is megelőztük, mindketten egyetértettünk abban, hogy ez tökéletes lesz a számunkra. Már csak egy bökkenő volt: hogyan hozzuk mindezt össze? Egyikünk se az a nagy fürdőszoba csempe tervező, hogy kisujjból kirázzuk, mi passzol össze mivel, és hogyan érhetnénk el ugyanezt a hatást, de ha már a szándék megvan, akkor az első lépést meg is tettük. Hazatérve pedig mindketten ráhasalhattunk a keresgélésre, ötletelésre.

A nejem találékony asszony, ezt mindig is becsültem benne. Egyszer, mikor hazajöttem munkából, azzal fogadott, hogy megtalálta a számunkra a tökéletes megoldást! Rögtön le is ültetett, és az ölembe tette a laptopját, amin meg volt nyitva az emlegetett oldal. Nem tudom, ki üzemeltetheti, e vérbeli fürdőszoba csempe tervező lehet, ugyanis annyi kiváló ötlet, látványterv és praktikus fogás volt az aloldalak és cikkek között, hogy egyből megérintett az isteni szikra. Rögtön tudtam, hogy mire lesz szükségünk, és mennyire. Innentől már csak meg kellett keresni a különböző kereskedésekben az elképzeléseimnek leginkább megfelelő csempéket és egyebeket, ezután pedig nem volt visszaút. Szerencsére a sógorom burkoló, úgyhogy a munkára se kellett ráfizetni egy vagyont, ugyanis eljött, és ketten egy hétvége alatt lezavartuk az egészet. A végeredményt nézve elöntött az a nagyszerű érzés, mintha én is profi fürdőszoba csempe tervező lennék, nem pedig egy átlagos könyvelő. De most már olyan a fürdőnk, mintha magában Velencében mennénk el tisztálkodni egy jót!