Székhelyet is tudtunk bérelni az új utazási irodánk számára

Olaszország egy csodálatos hely. Meglepő módon, mivel a szerencsém így hozta, már többször jártam ebben az országban. Velencét is érintették ezek az utak, ami mély nyomot hagyott bennem. Elsőként még nagyon kicsi voltam, mikor a nagyszüleim elvittek minket Olaszországba. Annyi mindenre nem emlékszem ebből a korai útból, viszont a nagyszüleim nagyon szívesen mesélik az itt megtörtént, mára már anekdotákká változott kis történeteket.

Virgonc gyerek voltam és mindig a legrosszabb pillanatban kellett elmennem vécére. Ez történt akkor is, mikor már 2 és fél órája vártunk arra, hogy sorra kerüljünk a csónakon és bejárhassuk vele Velencét. Nagymamámék teljesen ledöbbentek, mikor az utolsó pillanatban benyögtem, hogy nekem igenis el kell mennem vécére. Ezt a történetet azóta már számtalanszor hallottam és talán még valami halvány emlékem is van róla. Mindegy is, a lényeg, hogy ez tökéletesen jellemzi az akkori rosszcsont önmagamat és ennyi maradt meg az első Olaszországi utazásunkból.

Volt azonban egy második alkalom is. Ekkor már középiskolás voltam, azt hiszem 16 éves. Édesanyám tanító néni egy általános iskolában, úgyhogy ha bármilyen osztálykirándulás volt szervezve, arra nekem is biztos jegyem volt. Ez egy nagyon jó ajánlat volt így nekem, mert olcsón el tudtam utazni egy osztállyal. Tehát már társaság is volt és persze kaját is kaptunk minden nap.

Tisztán emlékszem az odaútra. Akkoriban nem bírtam túlságosan a hosszú buszos utakat, úgyhogy ez különösen nagy megpróbáltatás volt számomra. Szerencsére velem volt a megbízható fülhallgatóm és a kis mp3-am, úgyhogy elkezdtem zenét hallgatni, hogy múlassam valamivel az időt. Nem is gondoltam volna, hogy ekkor fogom felfedezni a Pink Floyd nevű együttest. Csodálatos volt az élmény és szinte egy teljesen más világba kerültem. Ugyanezt éreztem később is, mikor már megérkeztünk Velencébe. Szép a gyermeki ártatlanság, de annak is van egy szépsége, ha az ember már fel is tudja fogni azt, amit lát. Elképesztő volt az a város. Nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen helyen is lehet élni. És mégis, Velence lakói ezt már évszázadok óta megoldják.

Az utazással kapcsolatos élményeim nagyon komolyan formálták a személyiségemet. Mindig is vonzódtam a távoli helyekhez. Persze ehhez pénz is kell, ahhoz pedig dolgozni. Én azonban szerettem volna, ha a munkám ehhez a szenvedélyemhez kapcsolódik. Ezért úgy döntöttem, hogy nyitni fogok egy utazási irodát. Ez persze szóban könnyen hangzik, de a valóságban rengeteg kis dolgot kell megtennünk ahhoz, hogy sikeresen megalapítsunk egy céget.

Számomra is meglepő volt, de végül az interneten találtam meg az ideális megoldást. Korábban nem is gondoltam volna, hogy ezt a médiumot használjam egy ilyen fontos dolog elvégzésére. A Székhelyszolgáltatás24 oldala azonban megmutatta nekem, hogy miért is éri meg bizalmat fektetni beléjük. Elsőként egy „Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel” feliratra lettem figyelmes. Ez vonzott be.

Mikor rákattintottam a feliratra, szinte elállt a lélegzetem, egy olyan szép oldal fogadott. Talán ez volt a fő indoka annak, hogy végül mégis úgy döntöttem, hogy teszek egy próbát az internetes ügyintézéssel. A háttérben egy képet láthatunk az éjszakai Budapest egyik hídjáról. Ez pedig már megadja az ember számár azt az alaphangulatot, amit a későbbi székhelyéhez elképzelhet majd. A kialakításra sem lehetett panasz, nem kellett még zavaró menürendszereket sem navigálnunk ahhoz, hogy tájékozódjunk a szolgáltatásról. Elég volt egyszerűen csak lefelé tekernünk és mindent elolvasnunk.

A „Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel” feliratból már lehet sejteni, hogy milyen helyszíneken biztosítanak nekünk lehetőségeket székhely kibérlésére. Jól hangzott Budapest, de őszintén felkeltette az érdeklődésemet az „Újlengyel” felirat is. Korábban nem is hallottam erről a településről. Neki is álltam az informálódásnak. Lejjebb tekertem az oldalon és nemsokára már mindent el is tudtam olvasni, amit Újlengyelről tudni érdemes. Miért éri meg nekünk egy olyan helyre telepíteni a székhelyünket, ami nem konkrétan a centrumban van? Több indok is van erre. A legfőbb, hogy különböző adókedvezményeket vehetünk igénybe a helyi önkormányzat döntései miatt. Ez egy kezdő vállalkozó számára rengeteget jelenthet, hiszen az elején még a legkisebb pénz is számít. Biztos vagyok benne, hogy sokak vállalkozását meg tudják segíteni ezzel az opcióval.

Engem azonban Budapest jobban érdekelt, mivel egyébként is itt lakok. Így sokkal könnyebb lenne az ingázás. Persze ez sem lenne egy jobb opció, hogyha a székhelyek nem lennének jó helyeken. Választhatunk Buda és Pest közül. Nekem nagyon tetszett, hogy felajánlják ezt a két lehetőséget, mert aki eleget élt már a fővárosban, az tudja, hogy előbb-utóbb mindenkinek meg lesz a preferenciája azzal kapcsolatban, hogy Budát, vagy Pestet szereti-e jobban. Bár Budán kezdtem a budapesti életemet, mégis úgy döntöttem, hogy a pesti alternatívát választom. Ennek a fő indoka az volt, hogy a Hősök Tere mellett található. Csodálatosan szép hely, nem kell különösebben magyarázkodnom, hogy miért gondolom ezt egy ideális helynek a cégem székhelye számára.

A Székhelyszolgáltatás24 oldalán szinte minden kis részleten látszik az, hogy mennyire igényesen van megtervezve az oldal. Vegyük példának az előbb felsorolt helyeket. Egy átlagos oldalon egyszerűen csak ki lenne írva a cím, ahol meg tudjuk alapítani a székhelyünket. Itt azonban egy interaktív térképet is mellékelnek minden opcióhoz, úgyhogy rögtön meg tudjuk nézni, hogy pontosan hol helyezkedik el az adott székhely. Ezzel nekem sok időt spóroltak, mivel ötletem sem volt, hogy hol van Újlengyel.

A szolgáltatásról részleteket, ezen a kezdőlapon tudunk olvasni. Nagyon informatív a szöveg és emellett úgy is van tagolva, hogy az ember egyszer sem érzi unalmasnak. Mindig beleraknak valami csavart. Egy képet, egy felsorolást. Így a szöveg nagyon könnyen olvasható lesz és ugyanilyen könnyedséggel tudjuk megjegyezni a legfontosabb részleteket. Ilyen például az ár is, amelyből egy hónap ajándék. Az ár teljesen méltányos, különösen ahhoz mérten, hogy mennyire mindenre kitérő szolgáltatást nyújtanak a számunkra.

Persze az ígéretekkel sokra nem megy az ember. Egy ilyen cégnek akkor mutatkozik meg a profizmusa, mikor már az ügyintézésre kerül a sor. Eljött az idő, hogy telefonáljak nekik. A számukat és egyéb elérhetőségeiket könnyedén meg tudjuk találni az oldalukon. Szinte bármikor elérhetők és nagyon hamar válaszolnak. Az ügyintézőkre sem lehet semmi panaszom. Nagyon kedvesek és odafigyelőek voltak velem. Mivel kezdő vagyok, ezért volt pár kérdésem, ami egy gyakorlott ügyintézőnek unalmas lehet. Ők azonban ezt sosem éreztették velem és mindenre készségesen válaszoltak. A hívás végére már teljesen biztos voltam benne, hogy jó döntést hoztam, mikor rákattintottam a „Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel” feliratra.