Öt lépés és pár nap csak a cégalapítás, utána irány Velence!

Először persze nem akartam belevágni, lévén, hogy már le volt foglalva a velencei álomnyaralásunk és nem akartam, hogy a pihenés alatt azon izguljak, hogy itthon rendben vannak-e a dolgok. A topcegalapitas.eu-nak köszönhetően azonban utólag már örülök, hogy belevágtam.

Hisz ha meg nem vágtam volna bele, akkor meg azon izgulok, hogy micsoda sok feladat vár rám, mikor hazajövök a nyaralásból. Így a lehető legjobban alakult minden. (új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN – ha székhelyet kér – ez keltette fel a figyelmemet és nem véletlenül.

Mert itt végre kerek-perec, tisztán elmondják, hogy minek mennyi költsége van és hogy hogyan zajlik az egész cégalapítás folyamata. Hogy melyek a teendők előtte, mit kell tenni utána és hogy maga a cégalapítás hogy történik.

Engem ez utóbbi érdekelt a legjobban, mert szerettem volna, ha az elutazásom előtt már elintéződik minden. Így a topcegalapitas.eu-hoz fordultam, segítségükkel alapítottam meg az első saját tulajdonú cégemet.

(új) Cégalapítás 16.900 Ft vagy INGYEN - ha székhelyet kér.

A cégalapítás voltaképp nem is bonyolult, öt lépés és pár nap csupán, persze nekem mázlim is volt ezzel a pár nappal, sokan várnak a NAV-ra akár hetekig is. De el is mondom inkább az egészet az elejéről.

Miután kitaláltam, hogy jobb lesz nekem saját cégként tevékenykednem, semmint alkalmazottként, így hamar megszületett az elhatározás. Amit pedig tettek követtek. Nevezetesen kitaláltam, hogy milyen céget is alapítsak, végül a kft. mellett döntöttem, de ezt azért érdemes mindenkinek mérlegelnie, hogy mit is szeretne pontosan. Hogy mennyi bevétele, kiadása lesz, mi van az alkalmazottakkal, hány ügyfélre számíthat. Szóval én átgondoltam mindent, így döntöttem amellett, hogy kft.-t alapítok.

A következő lépés az volt, hogy választottam egy nevet a cégemnek, és kerestem egy könyvelőt. Aztán jött a cégalapítás. Öt egyszerű lépésben. A topcegalapitas.eu-nál az a jó, hogy olyan sokrétű a tevékenységük, hogy a cégalapítás teljes terhét leveszik az ember válláról. Az adószám megállapítása utáni napon pedig már meg is van a cégünk. És még csak illetéket sem kell fizetni ezért. Más esetben ez százezer forint, ami azért nem egy elhanyagolható összeg. Főleg, ha kezdő vállalkozásról van szó.

A cég alapítása előtt is vannak feladatok, el kell dönteni a cégformát, azt, hogy ki lesz az ügyvezető, hol lesz a székhely, mi lesz a tevékenységi kör és hogy mekkora lesz a jegyzett tőke és ez hogy lesz befizetve.

Ha bármi kérdés van ezekkel kapcsolatban, a topcegalapitas.eu telefonon nyújt segítséget, ez gyorsabb és könnyebb is mindenkinek. Amikor már minden tiszta, akkor jöhet a személyes konzultáció, amire szintén vihetjük a kérdéseinket is. Itt alaposan átbeszélünk mindent, ami még esetleg kérdéses vagy bizonytalan.

A papírok aláírása és ellenjegyzése pedig mindössze egy órát vesz igénybe, ami szintén egy nagyon jó hír. Innentől pedig elindul a cég alapítása. Amivel nekünk már nincs is dolgunk, hiszen a cégbírósági dolgokat az ügyvéd vagy a jogtanácsos végzi el. A cégbíróság elküldi az adatokat a NAV-nak, az adóhivatal adószámot ad, ezt visszaküldi a cégbíróságnak és hurrá. Gyakorlatilag kész is van a cég.

És mindez, ha minden jól megy, és nem lassul be a hivatalok adminisztrációja, valóban csak pár nap. A bejegyzés megtörténtéről pedig mi is értesítést kapunk.