A MotorTire-nek hála lett ismét használható a motorom

Mióta fel tudom fogni, mit jelent utazni, azt kell mondjam, hogy imádom! Már egészen kicsi koromtól kezdve repestem az örömtől, ha valahová elvittek és a cél is ínyemre való volt – eljutni egyik helyről a másikra, többnyire autóval, hát, páratlan élmény volt – legalábbis azt hittem, hogy nincs jobb, mígnem motorra nem ültem tizenévesen és rájöttem, hogy mit is akarok igazán. Persze ez azért váratott magára, addig is elképesztően sok helyet bejártam, folyamatosan olyan munkákat vagy olyan egyéb kikapcsolódási lehetőséget kerestem, amelyek keretén belül lehetőleg minél távolabbi helyekre eljuthatok. Európában a legtöbb országot bejártam, rengeteg kultúrával sikerült megismerkednem és még több emberrel: ezt megunni nem tudtam a mai napig sem. A jelenlegi cégnél is kifejezetten olyan pozíció volt a cél, ahol a helyi irodai munkán kívül lehetőleg minél távolabbi kiküldetéseket is kapok – rendelkeztem megfelelő tapasztalattal, talpraesettséggel és több nyelvből is teljesen épkézláb, használható nyelvtudással, szóval igazából nem ért váratlanul, mikor elértem a célomat, de azért tényleg nagyon örültem, hogy egyre több vágyamat sikerül megvalósítanom.

Többek között mindig álmodoztam egy saját autóról és egy motorról. Előbbi igazából elég hamar megvalósult, a jogosítványom megszerzése után nem olyan sokkal már saját négykerekűn szelhettem az utakat, viszont a motor.. hát igen, nem voltak alacsonyan az igényeim, bár nyilván nem alaptalanul: pontosan tudtam, hogy sokat használnám. Végül több évnyi várakozás, keresgélés és némi spórolás után nem kis izgatottsággal és boldogsággal a kezemben tarthattam első motorom kulcsát. Tudtam, hogy van egyetlen egy hibája, amit mihamarabb orvosolnom kell: a gumiabroncsok. Ezek ugyanis elég régiek és kopottasak voltak, bár még úgy ítéltem, hogy egy-két kört kibírhat, mielőtt veszek rá újakat.

Ezzel az ötlettel nem is volt először gond: szűk baráti társaságunkkal kitaláltuk, hogy ruccanjunk le Velencére, mert ott van egy közös barátunknak apartmanja, amely éppen használaton kívül állt pár napig, így egy-két nap belefért. Az út során viszont rá kellett jönnöm, hogy némileg lélekvesztő a motor ebben a formában, így az érkezésünk után barátaim javaslatára azonnali hatállyal felkerestem a motortire webshop weboldalát, ahol használt és új motorgumik forgalmazásával foglalkoztak.

Nem ismertem a honlapot, így elsőre kissé (na jó, nagyon) szkeptikus voltam: más webáruházaknál már nem egy negatív tapasztalatom volt és ilyen élet, illetve drágább helyzetben minél kevésbé akartam megkockáztatni, hogy esetlen rosszul sül el a rendelés – de addig-addig unszoltak, hogy beadtam a derekam.

Azt tudni kell, hogy hogyha a motortire webshopból rendel az ember, akkor elsőként egy egészen szuper kis keresőfelülettel találkozhat, ahol több paraméterre is szűrhet – és nem csak új, hanem akár a használt gumik között is válogathat. Termékeik többnyire raktáron van, így amennyiben időben leadja az ember a rendelést, azt még aznap feldolgozzák és akár 1, esetleg 2 napon belül nála is lehet a rendelése – amúgy az MPL szállítja ki a csomagokat, amivel nekem eddig csak jó tapasztalataim voltak a gyorsaságot illetően; egy átlagos csomag méretét nézve pedig még a szállítási költség sem tekinthető soknak. Amennyiben nincs raktáron, jellemzően 1-2 nap alatt azt is be tudják szerezni, így ha nem sürgős a vevőnek, igazából szerintem ez is nyugodtan kivárható – ha valami gond van és valamiért mégsem sikerült, akkor pedig mindenkit egyénileg keresnek; személyes átvétel esetén pedig a félreértések elkerülése végett még SMS értesítést is kap a vevő.

A környéken lakóknak nagy könnyebbség lehet az is, hogy a motortire webshopnál egyszerre üzemel még egy autó szerviz és lehetőség van a motorgumik szerelésére is; ehhez pedig egy nagyon szuper, átlátható, könnyen kezelhető elektronikus időpontfoglaló rendszer is elérhető, csupán egyetlen kattintás segítségével. Itt megadhatjuk adatainkat, kiválaszthatjuk, hogy milyen szolgáltatási kört szeretnénk igénybe venni, és persze kiválaszthatjuk a szimpatikus időpontot is – így személyes átvétel esetén rögtön ki is cseréltethetjük az abroncsokat, hogyha sikerült a két időpontot megfelelően összehangolnunk.

Szintén könnyebbséget jelent az, hogy háromféle módon is egyenlíthetjük a végösszeget: utánvétes, akár helyszíni fizetéssel, bankkártyával vagy éppen banki előre utalással, mindegyik lehetőség megoldható a rendszerben. Aminek még nagyon örültem, az az, hogy kiemelik a garanciavállalásukat is: a vásárolt termékekre 12 hónap, azaz egy teljes év garanciát vállalnak, a munkájukra pedig fél évet, tehát 6 hónapot – ezeket azért már elég szimpatikusnak és meggyőzőnek éreztem, tényleg kezdtem megérteni a motortire webshop népszerűségének okait. Mivel barátaim is elég kritikusak voltak és maximalisták, főleg, ha motorokról volt szó, így azért tényleg elég jól hangzott – egyébként a partnerlistájuk is nyilvános, összességében nagyon szimpatikus volt az összes kiírt referenciájuk is.

Végül leadtam a rendelést és némileg türelmetlen is lettem távollétünk hátralévő részében: úgy terveztem, hogy az üzletben lévő személyes átvételi lehetőséggel rendelem meg és időpontot foglalva, ha hazaértünk, egyenesen odamegyek és akkor ki is tudom cseréltetni a két ütött-kopott abroncsot. Szóval vártam és vártam, míg végül elindultunk haza néhány nappal később – addigra tényleg megkaptam az SMS értesítést is arról, hogy mehetek átvenni a rendelésemet! A hazautamon már az odaútnál sokkal jobban vigyáztam, mert nem mertem nagyon rizikózni az irreálisan nagy sebességgel az abroncsok állapotához képest, viszont mindenki nagy szerencséjére mindenkinek sikerült épségben hazaérnie. Én lepakoltam a holmimat és utána hasonló óvatossággal az első utam a motortire webshop üzletébe vezetett, ahol át tudtam venni a rendelésemet épp úgy, ahogyan a honlapon azt ők részletezték. Tökéletes termékeket kaptam, minden elvárásomnak maximálisan megfeleltek – már csak a szerelés volt hátra. A lefoglalt időpontra megjelentem motorommal, és ha hiszitek, ha nem, végül ott sem kellett csalódnom! Hihetetlenül gyorsan, a lefoglalt időpontnak megfelelőek kicserélték az abroncsokat.

Őszintén szólva a MotorTire sokkal jobb volt annál is, mint amit a barátaim hangoztattak annyira. A pénzemét cserébe egy nagyon jól, könnyen kezelhető webáruházi felületen tudtam vásárolni hatalmas termékválasztási lehetőséggel, ahol akkor sem kellett volna sokat várnom, ha a választott termék éppen nincsen náluk készleten elérhető. Minden papírt, számlát tisztességgel megkaptam, amit kellett és amit kértem, hiszen a garanciának, illetve a garanciavállalásuknak is vannak olyan feltételei, amelyeket a vevőnek kell betartania – elvégre, ha például nem rendeltetésszerű használat történik, miért is a gyártó vagy forgalmazó lenne érte a felelős? Ilyen például az, ha a termék helytelenül kerül tárolásra, nem megfelelő körülmények között; rossz, elrontott szerelés esetén; nyilván azért sem vállalják a felelősséget, ha valaki biztosan megrongálta vagy éppen az okos, ügyes használó versenykörülmények között akarta tesztelni az amúgy nem arra tervezett és kitalált abroncsot, ami ugye teljesen korrekt. Én mindenképpen ajánlom őket bárkinek, aki motorgumit szeretne venni a jövőben!