A legkínosabb nyaralási képek születtek a fog implantátumom előtt

Azt gondolnánk, hogy a nyaralásokról mindig a szép emlékek maradnak meg: a tengerparti séta, az éttermi vacsorák és a mosolygós fotók.

Hát hagy áruljam el, hogy ez nem minden esetben van így – ha az ember pont a nyaralás előtt veszti el a fogát, és már nincs ideje fog implantátum beültetésére az indulás előtt, akkor bizony minden kép csak rossz emlékként fogja kísérteni!

Én sajnos pontosan így jártam a velencei nyaralásunk során, mivel indulás előtt egy nappal volt egy olyan balesetem, ami során sikeresen kiverték egy elől lévő fogamat.

Az első ijedtség hatalmas volt, de talán annál is rosszabb volt, amikor tükörbe néztem: azonnal tudtam, hogy itt bizony fogpótlásra lesz szükség, mert nem érdekel mi az ára, én nem fogok tudni így járni az utcán.

Rögtön kerestünk is egy fogászati rendelőt, ahova be tudunk jelentkezni sürgősen.

Abban biztosak voltunk, hogy csak magánrendelő jöhet szóba, hisz ha az államilag támogatott helyünkre mentünk volna, ki tudja, mikorra engednek be, akár még egy ilyen friss sérüléssel is.

Akkor már inkább utazok többet az orvosomért, csak csinálja meg időben a munkáját! Arról nem is beszélve, hogy én hiszek azért benne, hogy minőségbeli különbség is van a kettő közt.

Így, ismerősöktől érdeklődve hamar megtaláltam a legajánlottabb fogorvost, akit fog implantátum ügyében keresni lehet.

Hatalmas szerencsénkre egy korábban lemondott kezelés miatt még be is fértünk az aznapi rendelésbe, és elmentünk.

Az azonban ott biztossá vált, hogy a fog implantátumot nem fogják tudni megcsinálni a nyaralás előtt: túl friss volt a seb, és még a csontomnak is gyógyulnia kellett (szerencsére legalább azt mondta, hogy csontpótlásra nem lesz szükség), ráadásul repülőút előtt amúgy sem ajánlatos semmilyen komolyabb fogorvosi beavatkozást végezni.

Így megbeszéltük, hogy a fogpótlásra csak pár héttel később kerül sor, ami engem eléggé rosszul érintett, de legalább örültem neki, hogy korrekt, szakmai szempontból állt a dologhoz.

A velencei hetünkön ez után mosolyogni se mertem már: azon a néhány fotón, ami kilátszik a fogsorom, borzasztóan is nézek ki, és elsüllyedek a föld alá mindig, amikor a nyaralásra gondolok!

Abban legalább biztos lettem, hogy a fog implantátum a legjobb megoldás, mert azt akarom, hogy a külsőm a lehető legjobban emlékeztessen a régi önmagamra, és ha már ehhez az esztétikai fogászatnak ilyen jó eszköze van, akkor azt kis is fogom használni.

Mire visszaültem a fogorvosi székbe, már csak azt vártam, hogy vége legyen az egésznek, és újra mosolyoghassak: ez pedig szerencsére maradéktalanul be is következett.

Az implantátumom azóta is nagyon jól funkcionál, nem érzek szinte semmi különbséget közte, és az eredeti fogam közt, és annyi vesződés sincs vele, mintha mondjuk a hidat választottam volna: akkor sokkal többet kéne tisztítani, és könnyebben ragadnának elérhetetlen helyekre maradékok.

Persze, nem azt mondom, hogy így nem kell gondoznom, vagy hogy életem végéig nincs már vele problémám: tudom, hogy legfeljebb 10-15 évente még így is kell vele orvoshoz mennem, és lecseréltetnem, ez az időtartam meg csak rövidebb lesz, hogyha nem megfelelően gondozom.

De mindezek ellenére nagyon örülök neki, hogy sikerült egy olyan megoldást találnom, amivel újra tudok mosolyogni, és nem kell feszengenem mindig, amikor kinyitom a számat.

Már csak ez megért minden költséget, és az, hogy egy olyan szakembernél csinálhattam, akiben ennyire bízhatok, és akivel ennyire együtt tudok dolgozni, már csak hab a tortán.