Ahol a vendéglátás valójában születik

Olaszország már kiskorom óta a szerelmem. A szüleimmel is majd’ minden második évben ott nyaraltunk, de nekik mindig is a dél, főleg Szicília volt a kedvencük. Nekem sem múlt el, még felnőttkoromra sem ez a mánia, amihez ők segítettek hozzá, de én már gyakran választottam a saját családdal a csizma más részeit is. Velencébe viszont csak most jutottunk el, nemrég. Ez a célpont valahogy eddig kimaradt…
A járvány miatt mi egészen kevés turista társaságában látogattuk meg, de még így is éreztük, hogy ez még Olaszországon belül is valami különleges hely, különleges atmoszférával.

Olaszország a legjobb turistaparadicsom, nem csak a tenger szerelmeseinek. Az épített örökség, a klíma, a hangulat, és a nyelv… Ez az ország a csúcs mindenben és ez is marad nekünk. Bibionétól Rómáig a legkülönfélébb arcait szeretjük, és mindig az az érzésünk: ők fogadják valahogy a legnagyobb szeretettel mindig a turistákat. Nekik ez egy életérzés, hogy ott vannak, hogy mindenki meg akarja csodálni az országukat, ezért mindig felkészülten és jó hangulatban várnak mindenkit – nekem legalábbis ez a benyomásom.

Velence, Olaszország tehát a legjobb adottságokkal rendelkező desztinációk. Ahol pedig a nagyüzemi vendéglátás kezdődik számunkra, az nem más, mint az rdealer.hu. Bár, mint a webcímük is mutatja, esetükben már hazaérkeztünk, Magyarországra, noha szintén van közük az olaszokhoz, azért is említem őket. “Számunkra” – ezalatt pedig félig-meddig a családomat értem, akik közül sokan dolgoznak a vendéglátásban, méghozzá saját önrésszel rendelkezvén is ilyen egységekben, és volt már kapcsolatuk ezzel a céggel. Én magam más területen tevékenykedem ugyan, de tőlük, a családtagjaimtól tudom, hogy ilyesmiben is az olasz brandet, brandeket kell keresni. A blogjukban, az rdealer.hu-nál azt írják, hogy ha a gasztronómia területére vetődik az ember, sokan, így ténylegesen ők is, Itáliára teszik elsőként a voksukat. Több évtizedes tapasztalatról írnak már magukat illetően, ami ilyen termékek próbájával telt számukra, és ez már elég hosszú ahhoz, hogy kijelenthető legyen: az olasz minőségben tényleg lehet bízni.

Pizzakemence, tésztagömbölyítő, dagasztógép – a pizza még mindig, hazánkban is az egyik legnépszerűbb étek, ezért ha vendéglátó egységet nyitnak, sokaknak szükségük lesz ilyesmikre, és az rdealer.hu mindenfélét árusít ezekből.

Persze, szó sincs arról, hogy ne lehetnének érdekesek ők magánvásárlóknak is. Italhűtő, nagyobb mosogatógép – ismerek olyanokat, akiknek ez a háztartásában is alapfelszereltség. Mindenkinek más az álma: van, akinek sportautó, van akinek nyári hobbitelek. De van, akinek minibár a konyhájában, vagy egy külön helységben, akár profi gépekkel, amik birtokában nagyobb házibulikat, eseményeket a saját házunkban is szervezhetünk, vagy épp jó nagy a család… No, és azt a hibát sem akarom elkövetni, hogy nem említem, ők, az rdealer.hu nem csak a vendéglátásban kínálnak nagyobb üzemi felszereléseket, ugyanis nagykonyhai, és húsipari kereskedésként hivatkoznak magukra (legyen szó új, vagy használt dolgokról), további fontos területük pedig a fagylaltgépek. Szóval mindenkinek ajánlom, hogy szétnézzenek náluk.

Említettem már a blogjukat, ami pedig ténylegesen érdekes olvasnivalókat kínál, vendéglátásban való komoly érdekeltségtől függetlenül. És azért, elszakadva egy kicsit már az olaszoktól is, olvashatunk a francia konyha titkairól is náluk, szóval érdemes meglátogatni a webshopot, és a weboldalt annak szintén, aki csak úgy érdeklődik, de még nem döntötte el, hogy ilyesmibe vág-e. Link két bekezdéssel feljebb, nem fogjátok megbánni, ha szétnéztek náluk!