Azt akartam, hogy gyorsabban nőjön a hajam

Már nagyon régóta küzdöttem azzal, hogy túl lassan nő a hajam. Minden álmom az volt, hogy minél előbb hosszú hajam lehessen ismét. Már nagyon megbántam, hogy levágattam, bár állítólag ez is jól áll, de sokkal jobban szerettem a hosszú hajat. Amikor Velencén töltött pihenőm alatt betértem egy fodrászatba, javasolta nekem a fodrászhölgy vegyek ricinus olajat.

Amikor hazaértem nyakamba vettem az internetet. A kis kutatásom során bukkantam rá a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu.html oldalra, ahol megerősítették bennem, amit a fodrászhölgy is mondott, hogy a ricinusolaj felhasználásával tudom serkenteni a hajnövekedést. Az egész folyamat le volt írva. Sok instrukcióval, aminek köszönhetően nem is tűnt nehéznek a használata. Ahogy tovább görgettem a leírást láttam, hogy az olaj több kiszerelésben is kapható náluk. Volt kicsi 30 milliliteres, 100 milliliteres, de még 1, 5, sőt 25 literes kiszerelésben is hozzá lehet jutni. Azt gondolom, hogy otthoni használat esetén a haj növekedés elősegítéséhez nincs szükség 25 liter olajra, így én a kisebb kiszerelések között nézelődtem, végül pedig a 100 milliliterest dobtam be a kosárba.

Azt tudtam, hogy létezik ricinus olaj, de ezen a tényen kívül nem rendelkeztem róla valami sok információval, de a https://www.humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu.html segített abban, hogy jobban megismerjem ezt az olajfajtát. Itt tudtam meg, hogy a trópusi Afrikából származik és az is nagyon érdekes információ volt számomra, hogy maga a növény, aminek a magjából az olajat kisajtolják, tartalmaz egy mérgező anyagot is, amit forró vízzel távolítanak el. Ezenkívül az is kiderült számomra, hogy nem csak a hajam növekedésének a serkentéséhez tudom használni a ricinus olajat, hiszen sok további felhasználási lehetősége is van. Jótékony hatással van a hajon kívül a körmökre is, a szempillákra is, és különféle natúr kozmetikumokat is lehet belőle készíteni, úgy mint arckrémeket, kézkrémeket, arctisztítókat.

Miután az oldalon leadtam a megrendelést, meglepően tapasztaltam, hogy már másnap kaptam az értesítőt arról, hogy a futár hozza ki a megrendelésemet. Így a megrendelés leadása után már a következő napon be is kenhettem a hajtöveket a felmelegített ricinus olajjal az alapján, amiket a webáruházban olvastam. Amikor ismét átolvastam a leírást, észrevettem, hogy van egy hajpakolás recept is, amihez szintén ricinus olaj is kell, ezt az oldalt gyorsan elmentettem magamnak, később azt is el fogom készíteni, csak kell még hozzá néhány alapanyag. Ennek a hajpakolásnak hajerősítő hatása van, nagyon kíváncsi vagyok rá, milyen lesz.