Konyhabútor-mustra itáliai módra

Sok szempontból kedvelem az olasz kultúrát, ott van az a fantasztikus gasztronómia a borokkal, sajtokkal és tésztákkal. Na és persze sok szempontból nem is kedvelem őket, jusson csak eszünkbe, hogy képtelenek halkan beszélni és állandóan gesztikulálnak. Mégis talán vagy egy valami, ami minden kiegészítés és mentség nélkül mondható rájuk: mégpedig az, hogy van stílusuk.

A legutóbbi olasz kiruccanáson ez nem is lehetett volna szembetűnőbb, ugyanis éppen az foglalkoztat, hogy honnan és hogyan szerezhető be egyedi konyhabútor olcsón. És még ha nem is tart a megvalósítás fázisában ez a terv, az ötletgyűjtést már megkezdtem. Ebben rengeteget segített a szállásunk (apartman) konyhája, ami nálam mindent vitt. Le is fotóztam jó alaposan, hogy itthon megérdeklődjem, mennyiért és hogyan tudná ezt nekem egy asztalos reprodukálni. Gyönyörű cseresznyefa bútorlap volt, hozzá pedig jellegzetes, olasz dizájnú, letisztult tojáshéj ajtók és hozzá illő, kissé vintage-jellegű fogantyúk és lábak. Egyszerűen imádtam.

Azt gondoltam, hogy ez csak egy vagyon lehet, a félévi keresetem bele fogom ölni, ha tényleg ilyenre akarom megcsinálni a saját lakásomban is a berendezést. Aztán megkérdeztem egy asztalos ismerőst, mi a véleménye a szerkezetről és hatalmas szerencsémre azt mondta, hogy nem szükséges az egész szekrénysor cseréje, mert jó állapotban van minden. Éppen elég az is, ha az ajtókat és fogantyúkat megcsinálni, illetve a bútorlapot kicseréli és minden olyan lesz, mint a képeken, vagy legalábbis nagyon hasonló. A jelen helyzet az, hogy még ehhez is egy kicsit gyűjtögetnem kell, de nem sokára talán bele tudok ugrani a megvalósítási szakaszba is, hogy nekem is igazi olasz konyhám legyen!

egyedi konyhabútor olcsón