Nyár a vízparton az ember helye

Mit utálok a nyárban?

Azt a fajta kánikulát, amikor még estére sem hűl le az idő és a levegő mozgás is megszűnik létezni 1-2 hétre. Egyszerűen ezt olyan rosszul viselem, mintha minden nap 12 óráznom kéne egy étterem konyhájában. Nem tudok pihenni, nehéz a létezés, izzadok, ragadok, szóval csak szenvedek. Bár ez legyen a legnagyobb bajom, azt kívánom magamnak, de szerintem átérzik sokan ezt a helyzetet. Ezért preferálom és mondom barátaimnak, ismerőseimnek, hogy minél több lehetőséget teremtsünk arra, hogy vízparton legyünk. Szerencsére sokan egyetértenek velem, ezért is töltöttünk egy hetet a magyar kis tengernél a Velencei tónál. Az idő múlásával, elkezdtem jobban értékelni ezt a tavat, mint a Balatont, de nem tudom megmondani, hogy miért. Talán mert kevésbé felkapott és nincs annyi kellemetlen figura a szabad strandokon.

Július végén vettünk birtokban egy apartmant Velencén. Csodás szállás volt és a főbérlő megengedte, hogy a kertbe sátrat is fel lehessen állítani, így egy elég szép társaság tudott összegyűlni. Meg is lett ennek a böjtje. Egy hét, egy ház, számtalan ittas egyed. Nem sok építőjellegű dolog történik ilyenkor, sőt inkább inverz építkezés folyik. Szokásunk pár kerti bútort tönkretenni, természetesen nem szándékosan, de most egy kicsit drágább dolog történt.

Már az első este sikerült annyira elszabadítani a hangulatot, hogy az apartman alsó szintjén található Hajdú bojlert sikerült leverni, azaz inkább szakítani. Természetesen tönkre is ment. Másnap reggel ment a tanácskozás mitévők legyünk. Nem nagyon akartuk elmondani a tulajnak, mert elég jó fej és csak úgy engedte meg a sátrazást a kertben, hogy nem esik baja semminek. Erre első nap paff a bojler. A másnapos eszmefuttatások viccesek, de nem túl hatékonyak. Valahogyan még is született egy elég hihetetlen ötlet, amit jobb terv híján úgy gondoltunk meg kell valósítani.

A terv a következő volt.

Keressünk interneten egy olyan webshopot, szolgáltatást, ami villanybojlereket árul, ráadásul fel is szerelik. Ez mind szép és jó, de nekünk hamar kell, ugyan az a típus, és ha lehet, ne legyen túl drága. A második nap elején a társaság úgy nézet ki, mint egy levert 21. századi sereg és mintha mindenki az elkeseredettségét írná ki online falára a vereség miatt… De egészen más miatt bújta mindenki a telefonját. Kerestük a tökéletes szolgáltatást, hogy titkos tervünket meg tudjuk valósítani. Én személy szerint nem fűztem túl sok reményt a dologhoz, de a társaságból valaki még is meglelte a legideálisabb oldalt!

Villanybojlerbolt.hu néven fut ez a csoda. Már a kezdőoldalon fel van tüntetve, hogy villanybojler akció szereléssel is! Mindenki hatalmas ovációba kezdett. Már csak az volt a feladat, hogy megtaláljuk azt a hajdú bojlert, amit tönkre vágtunk és kicseréljük lehetőleg észrevétlenül. Volt az oldalon, ráadásul remek áron! 17-en voltunk simán össze tudtuk dobni a 30 literes melegvíztároló árát, amibe ugye benne volt a szerelési költség is. Kicsit még maradtam böngészni az oldalt, hogy miféle dolgokat lehet rajta találni. Hogy őszinte legyen, nem igazán ismerem a villanybojlerek világát. Ariston, Gorenje, Haier, márkák voltak még megtalálhatóak itt, és remekül le volt vezetve a rendelés és a fizetés folyamata is. Ezt azért tartottam fontosnak, mert ha egy idősebb személy rendelne az oldalról, még ő is megérti ennek a menetét. Ami még szintén meglepett, hogy a megszokott utánvételi meg bankkártyás fizetés mellett lehetett választani Paypal-os fizetést is.

Mi utánvétellel fizettünk természetesen, hiszen összedobáltuk az ezreseinket. Azt kell hogy mondjam, prímán sikerült a projekt. Vasárnapról hétfőre történt a szerencsétlenség, hétfőn megrendeltük, csütörtökön, pedig már meg is érkezett az áru és fel is szerelték. Kicsit megkönnyebbülve szórakoztuk végig a maradék 2 napot. Mindannyian örültünk, hogy végre egy szolgáltatás az országban, ami működik!

Elérkezett a ház visszaadásának napja.

A tulaj szétnézett, minden rendben van-e. A fürdőnél megállt és kicsit tovább időzött, gondolom feltűnt neki a változás. Nagyon izgultunk, mit fog szólni. Végül nem szólt semmit, csak tovább haladt. Szerintem magában konstatálta, hogy ezek a barmok vettek egy új bojlert, fel is szereltették, vagy szerelték, akkor most már maradjon, nem csinál belőle ügyet. Ki tudja mire gondolt, a lényeg, jó viszonyba váltunk el és megegyeztünk abban, hogy a nyáron még lehet vissza nézünk, de ha nem is idén, jövőre biztos!

Mókás kis velencei kaland volt ez, ahol megismertem, ismertünk egy remek villanybojler boltot!