Itthon is vannak kiváló programok!

A nyár mindig csúcsidőszak Olaszországban, így Velencében is. Sajnos a fapados repülőjáratok és olcsó buszos utazások korában a város egyre kevésbé élhető. Kevesen tudják, hogy Velence még egészen késő ősszel, október-novemberben is gyönyörű látványt tud nyújtani és az idő is egészen kellemes – legfeljebb a korai sötétedéssel kell számolni.

https://balatonpro.huhajoberles-balaton

Bár szokatlan tőlem, de azt javaslom: a kánikulában, nyáron inkább maradjunk otthon és keressünk 1-2 napos elfoglaltságokat Magyarország területén. Inkább költsünk többet egy-egy rövidebb élményre, majd az év későbbi szakaszában csapjunk le egy nagyobb utazásra. Valószínűleg a szabadságunkat is könnyebben kapjuk meg és az időjárás is jóval kellemesebb.

A mi idei legjobb fogásunk ez a program volt: https://balatonpro.hu/hajoberles-balaton/. A férjem nagyon régóta vitorlázik. Eddig azonban nem volt lehetőségünk rövid távra, önállóan hajót bérelni a Balatonon. Annyira egyikünk sem szenvedélyes hajós, hogy heteket vállaljunk be a vitorláson, de időnként jól esik egy kicsit a habok ringatására bízni magunkat.

Ennél a cégnél akár egynapos bérlésre is van lehetőség. Akár azt is megtehetjük, hogy megkérünk egy tapasztalt kapitányt, tartson velünk a bérlés első pár órájában, hogy felfrissíthessük a régi tudásunkat. Sőt, azt is meg tudják oldani, hogy éjszakára – ha azt a vízen töltenénk – másik hajót kapjunk.

Eddig mindig nagyon jó állapotban lévő, szépen karban tartott vitorlást kaptunk. A személyzet sem morcos, mint a velencei gondolák hajósai. Mi ezen a nyáron kompromisszumot kötöttünk és a Magyar Tengert választottuk. Megérte.