Akciós műanyag ablakokat Velencéből is lehet szerezni

Velence helyett… Velence?

Micsoda nyaralást terveztünk idénre! Mindent elterveztünk, lefoglaltunk úgy és ahogyan azt kellett. Mindig is szerettem volna egyszer eljutni Olaszországba, és a párommal úgy döntöttünk, idén megvalósítjuk ezt az álmomat. Így hát olyan úti célként a napsütötte Itáliát néztük ki magunknak, még karácsonyra megkaptam a nyaralásunkra szóló jegyeket. A repülőjegy és a szállás Velencébe szólt, és persze mondanom sem kell, hogy madarat lehetett volna velem fogatni, mikor átvettem az ajándékomat. Örömömben majd kiugrottam a bőrömből, a párom meg csak nevetett rajtam. Sosem látott még ennyire izgatottnak és boldognak. Aztán tavasszal sajnos beütött a koronavírus, így jobbnak láttuk visszamondani az olaszországi utazást.

De hogy ne maradjon bennem annyira keserű szájíz, végül is szerveztünk nyaralást, ráadásul ugyanúgy Velencére, csak nem az itáliai pezsgés közepén, hanem szerény kis hazánkban. Persze így sem panaszkodhatok, hiszen a hazai Velence is gyönyörű, az olasz hangulatot pedig jövő nyáron is be tudjuk pótolni. A vírushelyzet a mi életünket is gyökeresen átalakította, bár szerencsére kevésbé viselt meg bennünket, mindketten meg tudtuk tartani az állásunkat. Sőt, még nyáron elkezdtünk a nyílászárók cseréjén dolgozni. Így alakult, hogy a velencei nyaralásunk alatt is annak próbáltunk meg utána járni, mi a helyzet az akciós műanyag ablakok ár képzésével kapcsolatban jelenleg.

Akciós műanyag ablak ár? Nem árt vigyázni

Szerencsére hamar megbízható forrásra akadtunk a témában, de még így is megdöbbentő, mennyire résen kell lenni, ha az ember nem szeretné, hogy átvágják. Vagy legalábbis jelentősen nagyobb összeggel rövidítsék meg, mint feltétlenül szükséges lenne. A muanyagablakom.hu portálra infó keresgélés közben akadtunk rá, és először nem akartuk elhinni, amit olvasunk. Hogy ma, Magyarországon még mindig sok kereskedő megteszi azt, hogy a saját haszna érdekében inkább kiírja a termékre, hogy “akciós”, és valójában semennyi kedvezményt nem tesz az árképzésben. Vagyis tulajdonképpen a standard áron kínálja “akciósan” a terméket. De nem ez volt az egyetlen trükközés az akciós műanyag ablakok árával kapcsolatban. Az is sokszor előfordul, hogy egy kereskedő egy vagy két hónapon keresztül szép fokozatosan tornázza fel egy adott termék árát, hogy aztán két hónap múlva akciót hirdetve a terméket a kiindulási, eredeti árán eladhassa.

akciós műanyag ablakok ár
Sok a trükközés az akciós műanyag ablakok árával kapcsolatban.

Ugye milyen ijesztő a helyzet? Szerencsére a muanyagablakom.hu portál megnyugtatott, hogy azért nincs minden teljesen veszve. Érdemes ilyenkor a nagy áruházláncok, az Obi, Kika, Bauhaus kínálatát megnézni, hogy az ember nagyjából tisztába kerüljön a piaci helyzettel. Persze itt is lesznek eltérések az akciós műanyag ablakok árában, de ezek inkább már azon múlnak, milyen különleges megállapodások kötik az adott kereskedőt az adott üzletlánchoz. Mindenesetre ha az ember vet egy pillantást az ottani kínálatra, az jó referencia lehet – és ha valami meglepően olcsóbb ennél a referencia pontnál, ott gyanút kell ám fogni. Mi ezekre a tapasztalásokra a belföldi, velencei nyaralásunk során döbbentünk rá. Remélem, hogy tudtunk segíteni nektek egy kicsit ebben a témában, és ti is résen lesztek, ha műanyag ablak vásárlására adjátok a fejeteket!