Blogolni akartam Velencéről, de előbb webtárhelyet béreltem

Kétlaki életet élek, egyrészt van egy lakásom Budapesten, amelyet az otthonomnak nevezek, mellette pedig sokat utazom Olaszországba, pontosabban Velencébe a munkámból adódóan. Egy exkluzív galéria vezetője vagyok, amelynek van egy testvér helyisége is az olasz városban, ezért sokszor kell odautaznom és intéznem a feladatkörömhöz tartozó ügyeket. Mondhatni a galéria tulajdonosának jobb keze vagyok, de én ezt egyáltalán nem bánom, hiszen nagyon izgalmas az életem.

Sokáig úgy voltam vele, hogy veszek egy lakást Velencében is, ám aztán elvetettem az ötletet, és mindig valamilyen hotelben alszom. Persze az elmúlt évek alatt kialakult, hogy melyik szállás a törzshelyem, ahova mindig visszajárok, de egy időben szerettem kísérletezni, és mindig más hotelben vettem ki szobát. Ebből kifolyólag szerintem nincs olyan szállás Velencében, amelyet ne ismernék.

Sok utazással (és természetesen szállásokkal) kapcsolatos tapasztalatom és élményem van, szerintem a legtöbb mások számára akár hasznos is lehet. Nem rég kitaláltam, hogy kamatoztatom az évek során megszerzett tudásomat és tapasztalatomat, és indítok egy blogot a velencei szállásokkal kapcsolatban, ezzel tanácsokat adva azoknak, akik utazni készülnek Velencébe és még esetleg nem voltak, vagy valami újat szeretnének kipróbálni.

Van néhány kollégám, akik a galéria weboldalát kezelik, így értenek az informatikához. Múltkor felvonták a figyelmemet arra, hogy egy blog indításához és üzemeltetéséhez szükségem lesz webtárhely bérlésre, majd javasolták, hogy ennek mielőbb olvassak utána az interneten. Mivel korábban sosem foglalkoztam ilyesmivel, sőt, az utazással ellentétben tapasztalatom sincs a dologban, megkértem az egyikőjüket, Barnabást, hogy segítsen. Elmondta, hogy ismer egy nagyon profi céget, amely szerver bérléssel foglakozik a hosting piacon. Hozzátette, hogy nyugodtan hihetek neki, mert tapasztalatból beszél, korábban vette már igénybe a szolgáltatásukat. Barnabás elmondta, hogy a közhiedelemmel ellentétben teljesen reális, megfizethető árakon dolgoznak, a munkájuk pedig száz százalékosan megbízható. Magyarországon belül jelen vannak a három legjobb helyszínen, dolgoztak már világméretű vállalatoknál, globális multinacionális cégek a beszállítóik, mindemellett a munkatársak több tízéves szakértelemmel és tapasztalattal rendelkeznek. Rá is kerestünk együtt az oldalukra, a bemutatkozó szövegben már nagyon szimpatikusnak és megnyerőnek tűnt nekem ez a cég. Szerencsére a munkatársak részletesen leírnak minden fontos tudnivalót, mindemellett egy listába szedve leírják azokat a támpontokat, amelyek által könnyen tájékozódni lehet, hogy a saját igényeinknek és elképzeléseinknek megfelelően melyik tárhely választása lenne a leginkább optimális. Barnabás javaslatára elolvastam az SSD One, egy gigabájt tárhely leírását, mert azt mondta, hogy szerinte egy blog beindításához akkora elég lesz. Igaza volt, a cég általi leírásban az általam elképzelt paraméterekhez ajánlják ezt a lehetőséget. Tovább kattintva arról is találtam egy precízen összeállított listát, hogy konkrétan miket tartalmaz az SSD One tárhely csomag: öt hozzárendelhető domain oldalt, korlátlan e-mail átirányítás és postafiók számot, választható webmail klienst, valamint sok egyéb mellett korlátlan hálózati sebességet. Hozzátették azt is, hogy az SSD web tárhelyek közül mindegyik kompatibilisek sok tartalomkezelő rendszerrel, mint például a Joomla, a Drupal, vagy a WordPress. Ennek igazán megörültem, ugyanis a WordPress-en már dolgoztam korábban én is, plusz a blogjaim szövegeit is azon akartam elkészíteni.

Belevágtam a webtárhely bérlésbe és elindítottam a megálmodott blogomat. Az alkotás és tartalom előállítás minden percét élvezem, és ezt ennek a szolgáltatásnak is köszönhetem! Kifogásolhatatlan munkát végeznek, minden pénzt megérnek!